Om DLD

Her finder du information om Den Lille Dramaskoles vision, historie og organisation.

Vision

Den Lille Dramaskole er grundlagt på idéen om, at børn og unge kan styrke deres sociale og kreative kompetencer gennem drama og dans. Med en inkluderende tilgang til undervisningen lærer eleverne at indgå i sociale sammenhænge og der skabes grobund for en sund udvikling. Vi undersøger, hvad drama og dans kan i forhold til trivsel, samt i  forhold til udviklingen af kompetencer på både det fysiske og mentale plan.

Den Lille Dramaskole stræber derfor efter at skabe et kreativt frirum, hvor børn og unge kan mødes på lige fod og sammen udforske teaterets verden af fantasi og kreativitet.

Hos Den Lille Dramaskole vægtes processen højere end produktet, hvilket skaber et mere frit rum til at udfolde sig i, som kan rumme alle på lige fod. Det er derfor også vores mål at kunne tiltrække et bredt spektrum af børn og unge.

Historie

Den Lille Dramaskole blev født i 2009, da Freja Rault-Lykkeberg  boede i Paris, hvor hun uddannede sig indenfor fysisk teater og dans.

Hjemme i Danmark fik Freja gennem en efteruddannelse i projektledelse på Niels Brock sat flere ord på ideen, og sammen med venner og bekendte, heriblandt Maria Søndberg Clausen, som alle delte hendes kærlighed til teatret og drama, startede hun Den lille Dramaskole op uden andre midler end lysten og viljen til at skabe et kreativt frirum for børn og unge med drama og dans som omdrejningspunkt.

Den Lille Dramaskole startede op som et lille kollektiv, hvor alle var med at tage sig af de forskellige aspekter af foreningen, både hvad angik undervisning og de administrative opgaver, der skulle være i orden. Der blev dermed givet ejerskab til alle, og i december 2009 blev Den Lille Dramaskole oprettet som forening. Senere er der blevet arbejdet videre med organisationen, som i dag er opdelt efter arbejdsopgaver, så alle får ro til at bidrage indenfor lige deres kompetencefelt. I december 2010 blev Den Lille Dramaskole godkendt som folkeoplysende forening og har siden modtaget et beskedent årligt bidrag fra Københavns Kommune.

Den Lille Dramaskole åbnede dørene op i januar 2010 med en stor åbningsfest, hvor skuespilleren Bodil Jørgensen, Den Lille Dramaskoles ambassadør, klippede den røde snor over. Kort tid efter startede den første undervisningssæson, og i dag har Den Lille Dramaskole nu budt børn og unge velkommen til sin fjerde sæsonstart.

Ledelse

Leder Freja Rault-Lykkeberg kan kontaktes på 60242140/freja.rault.lykkeberg(a)gmail.com.

Henvendelser af administrativ karakter skal rettes til Maria Søndberg Clausen maria(a)denlilledramaskole.dk

Den Lille Dramaskoles ledes af  Freja Rault-Lykkeberg, som også er formand for foreningen.

Læs Frejas CV her Kulturboost CV Freja_Rault_Lykkeberg 2012